tiistai 2. maaliskuuta 2021

Hiihtolomakuulumisia

Tällä viikolla vietetään koulujen hiihtolomia. Koska juniorit itse niin toivoivat, niin harjoitukset järjestetään silti normaalisti.

Tänään tiistaina pidettiinkin pitkät harjoitukset, melkein kaksi tuntia! Luca oli tutustumassa ja Esko katsomassa päälle, Pete veti treenit. Sovimme, että torstainakin treenataan, koska mistä sitä tietää että milloin seuraavan kerran se on mahdollista. Ainakin Niilo ja Eerik pääsevät treenaamaan, luki tuoreimpia (8.3. Etelä-Karjalassa voimaan astuvia) määräyksiä nyt miten päin tahansa. Mutta muiden osalta on epävarmuutta ilmassa hyvin vahvasti.

Toivomme silti, että nyt etenkin hiihtolomalla harrastaisitte/harrastaisimme kaikenlaista myös ulkosalla: hiihtoa, luistelua jne... Hanget kantavat vielä ja sääolosuhteet näyttävät muutenkin hyviltä!

Alkulämmittelyjen merkitys harjoituksille on suuri, jotta loukkaantumisilta
vältytään ja paikat pysyvät muutenkin kunnossa. Liikkeiden suorittaminenkin
on helpompaa lämpimillä lihaksilla ja nivelillä.

maanantai 15. helmikuuta 2021

Kevätkausi hyvässä vauhdissa

Karaten ja kobudon kevätkausi on alkanut hyvin. Harjoituksissa on riittänyt kävijöitä ja "paluumuuttajiakin" on nähty dojolla. Terveydenhuoltoviranomaisten suosituksia noudatetaan, treeneissä pidetään suositeltua turvaväliä. Sitä odotellessa jatketaan harjoituksia. Joillakin alkaa kai vyökokeenkin aika taas lähestyä, joten ei nyt ainakaan jäädä sohvalle makaamaan - vai mitä?

Harjoitukset 11.2.2021: Esko veti ja Pete oli ukena

maanantai 1. helmikuuta 2021

Judoa pääsee kokeilemaan kotisalilla

Karate ja judo ovat hyvin yhteensopivia lajeja, ja tunnetusti teemme paljon yhteistyötä täällä Ylämaalla, kun harrastajat ovat suunnilleen samoja...

Judoseura on nyt ystävällisesti kutsunut, että jos kellä on kiinnostusta kokeilla sitäkin lajia, niin tervetuloa mukaan! Heidän harjoituksensa ovat yleensä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, mutta kannattaa olla Tatuun yhteydessä etukäteen, jotta harjoituksien sisältö voidaan suunnitella niin että kokeilijat ja aktiivit voivat treenata samaan aikaan. Paikka on tuttu, kuten kuvasta näkyy. :-)

Judoseuran kotisivut: https://www.yudo.fi/

perjantai 1. tammikuuta 2021

Koronakuulumisia karaten näkövinkkelistä

Olemme taas saaneet uusia suosituksia koskien karaten harrastamista Suomessa tänä talvena.

Koko Etelä-Karjalassa on vain vähän tartuntoja, joten ylimääräiseen pelkoon ei ole aihetta vaan jatkamme harjoituksia suosituksia noudattaen. Seuraavat ohjeet on kuitenkin syytä muistaa:

• Harjoituksiin osallistutaan vain täysin terveenä, eikä karanteeniin määrätty henkilö voi osallistua harjoituksiin.
  • Harjoituksiin ei voi osallistua, jos on vähäisiäkään oireita. (Ja oireilevan henkilön tulisi hakeutua koronatestiin.)
  • Kädet ja jalat pestään ennen harjoituksia.
  • Jokaisessa harjoituksessa ohjaajalla pitää olla tieto harjoitukseen osallistujista. Esimerkiksi kännykkäkameralla otettu ryhmäkuva harjoituksesta toimii hyvänä muistiinpanona harjoituksen osallistujista.

Suunnilleen nämä samat ohjeethan meillä ovat olleet toki voimassa ennenkin. Eli oli taudin nimi nyt mikä tahansa - vai miten sen nyt sanoisi... :-) Sairaana ei treenata, ja henkilökohtaisen hygienian pitää olla kunnossa!