perjantai 4. kesäkuuta 2021

Uusia vyöarvoja 3.6.2021

Ylämaan Karateseuran aktiivijäsenet suorittivat uusia Seibukan-karaten vyöarvoja torstaina 3.6.2021. Oranssin vyön (7. kyu) suorittivat Venla ja Kaisa, ja keltaisen vyön (8. kyu) Lasse ja Niilo.

Vyökokeen otti vastaan Esko, ja kuvan otti Pete.

keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Jatkossa treenataan oikein tatamilla!

Siellä ne jo odottelevat!
Pian päästään kokeilemaan. :)
Ylämaan judoseura Yudo ry ja Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi ovat saaneet sovittua sellaisen asian, että nuorisotalolle toimitettiin 49 tatami (siis 7x7m ). Tatamit ovat myös meidän käytössämme, ja niitä tullaankin jatkossa hyödyntämään säännöllisesti. :-)

Potkuissa ja lyönneissä tatamin merkitys ei ole niin suuri - mutta kyllä tämä karatetekniikoihinkin tuo paljon hyötyä ja jopa apua!

Toistaiseksi tilanne on kuitenkin se, että tatamit pitää koota joka harjoitusta varten ja sitten purkaa treenin jälkeen pois. Tämä on Lappeenrannan kaupungin asettama ehto niiden käytölle, koska nuorisotalolla on muutakin käyttöä kuin vain karate- ja judoharjoitukset.

tiistai 11. toukokuuta 2021

Vuosikokouksen kuulumisia

Ylämaan Karateseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tänään 11.5. Alueella vallitsevien rajoitusten vuoksi se tapahtui virallisten sääntöjen mukaan liian myöhään, mutta kuten kokouksessa todettiin, "poikkeuslakien" ollessa voimassa muuta mahdollisuutta ei ollut. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Paikalla oli yhteensä seitsemän täysivaltaista kokousedustajaa ja kuunteluoppilaina lisäksi kaksi juniori-ikäistä.

Kokous hyväksyi viime vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, ja myönsi viime kauden toimihenkilöille tili- ja vastuuvapauden. Jo alkanutta kautta suunniteltiin ja arvioitiin, ja toimintasuunnitelman sisällöstä mainittakoon ainakin syksylle suunniteltu karateleiri omalla salilla. Karaten lisäksi seura jatkaa myös kobudon harjoittelemista, eikä tänä vuonna aikuisten osalta pidetä kesätaukoa ollenkaan.

Kokous päätti myös, että jäsenmaksut säilyvät ennallaan. Maksut peritään viimeistään alkusyksystä, mutta niitä voi maksaa vaikka jo heti myös itsenäisesti (tarkemmat maksutiedot löytyvät yhteystietosivulta). Petri Oikarinen jatkaa puheenjohtajana, Kim Mitrunen ja Asko Hakulinen hallituksen muina varsinaisina jäseninä.

Kokouksen toimihenkilöt vetivät vuosikokouksen läpi napakasti puolessa tunnissa.
Sen jälkeen päästiinkin itse asiaan eli treenaamaan!

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Hiihtolomakuulumisia

Tällä viikolla vietetään koulujen hiihtolomia. Koska juniorit itse niin toivoivat, niin harjoitukset järjestetään silti normaalisti.

Tänään tiistaina pidettiinkin pitkät harjoitukset, melkein kaksi tuntia! Luca oli tutustumassa ja Esko katsomassa päälle, Pete veti treenit. Sovimme, että torstainakin treenataan, koska mistä sitä tietää että milloin seuraavan kerran se on mahdollista. Ainakin Niilo ja Eerik pääsevät treenaamaan, luki tuoreimpia (8.3. Etelä-Karjalassa voimaan astuvia) määräyksiä nyt miten päin tahansa. Mutta muiden osalta on epävarmuutta ilmassa hyvin vahvasti.

Toivomme silti, että nyt etenkin hiihtolomalla harrastaisitte/harrastaisimme kaikenlaista myös ulkosalla: hiihtoa, luistelua jne... Hanget kantavat vielä ja sääolosuhteet näyttävät muutenkin hyviltä!

Alkulämmittelyjen merkitys harjoituksille on suuri, jotta loukkaantumisilta
vältytään ja paikat pysyvät muutenkin kunnossa. Liikkeiden suorittaminenkin
on helpompaa lämpimillä lihaksilla ja nivelillä.

maanantai 15. helmikuuta 2021

Kevätkausi hyvässä vauhdissa

Karaten ja kobudon kevätkausi on alkanut hyvin. Harjoituksissa on riittänyt kävijöitä ja "paluumuuttajiakin" on nähty dojolla. Terveydenhuoltoviranomaisten suosituksia noudatetaan, treeneissä pidetään suositeltua turvaväliä. Sitä odotellessa jatketaan harjoituksia. Joillakin alkaa kai vyökokeenkin aika taas lähestyä, joten ei nyt ainakaan jäädä sohvalle makaamaan - vai mitä?

Harjoitukset 11.2.2021: Esko veti ja Pete oli ukena

maanantai 1. helmikuuta 2021

Judoa pääsee kokeilemaan kotisalilla

Karate ja judo ovat hyvin yhteensopivia lajeja, ja tunnetusti teemme paljon yhteistyötä täällä Ylämaalla, kun harrastajat ovat suunnilleen samoja...

Judoseura on nyt ystävällisesti kutsunut, että jos kellä on kiinnostusta kokeilla sitäkin lajia, niin tervetuloa mukaan! Heidän harjoituksensa ovat yleensä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, mutta kannattaa olla Tatuun yhteydessä etukäteen, jotta harjoituksien sisältö voidaan suunnitella niin että kokeilijat ja aktiivit voivat treenata samaan aikaan. Paikka on tuttu, kuten kuvasta näkyy. :-)

Judoseuran kotisivut: https://www.yudo.fi/

perjantai 1. tammikuuta 2021

Koronakuulumisia karaten näkövinkkelistä

Olemme taas saaneet uusia suosituksia koskien karaten harrastamista Suomessa tänä talvena.

Koko Etelä-Karjalassa on vain vähän tartuntoja, joten ylimääräiseen pelkoon ei ole aihetta vaan jatkamme harjoituksia suosituksia noudattaen. Seuraavat ohjeet on kuitenkin syytä muistaa:

• Harjoituksiin osallistutaan vain täysin terveenä, eikä karanteeniin määrätty henkilö voi osallistua harjoituksiin.
  • Harjoituksiin ei voi osallistua, jos on vähäisiäkään oireita. (Ja oireilevan henkilön tulisi hakeutua koronatestiin.)
  • Kädet ja jalat pestään ennen harjoituksia.
  • Jokaisessa harjoituksessa ohjaajalla pitää olla tieto harjoitukseen osallistujista. Esimerkiksi kännykkäkameralla otettu ryhmäkuva harjoituksesta toimii hyvänä muistiinpanona harjoituksen osallistujista.

Suunnilleen nämä samat ohjeethan meillä ovat olleet toki voimassa ennenkin. Eli oli taudin nimi nyt mikä tahansa - vai miten sen nyt sanoisi... :-) Sairaana ei treenata, ja henkilökohtaisen hygienian pitää olla kunnossa!